Pernar nakon izbacivanja iz Sabora: Reiner se vodi nasiljem

Vijesti 20. sij 201712:36 > 12:46
N1

Željko Reiner je prekinuo sjednicu Sabora u petak zbog verbalnog sukoba s Ivanom Pernarom. Njega je prethodno dvaput opomenuo zbog ometanja sjednice, potom mu je Reiner naredio da napusti sabornicu, no Pernar se na to oglušio. Reiner je pozvao stražu koja je Pernara na silu iznijela iz sabornice.

“Cijeli problem je u tome što DORH ne funkcionira. Umjesto da procesuira Karamarka, mi raspravljamo o Miri Bulju i Boži Petrovu. Rasprava ništa neće promijeniti. Postoji razlika između Bože Petrova i Željka Reinera dok vode sjednicu jer je Reiner netolerantnatan i vodi se nasiljem i silom. Ne poštuje elementarne temelje kulture”, kazao je Pernar ispred sabornice nakon što je izbačen.

Na pitanje hoće li se žaliti što je nasilno izbačen rekao je da se nema kome.

“Nemate se kome žaliti jer su svi umreženi i svi oni rade zajedno. To je jedna shizofrena situacija, gdje jedni drugi tuže. U ovom slučaju Most optužuje HDZ za kriminal, a oni Most za klevetu. Ili je Most klevetao ili HDZ nije umoćen u kriminal. A mi znamo da jest umoćen. Sud ih je osudio i onda je Vrhovni sud na neku fintu našao način da presuda padne. Mi smo zbog toga izgubili arbitražni sud s INA-om. Ako mi nismo uspjeli dokazati koruptivna djela, kako ćemo onda strani sud”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.