Pernar ekspresno odgovorio pravobraniteljici za djecu

Vijesti 27. sij 201719:27 > 19:33
N1

Nakon što se u petak popodne oglasila pravobraniteljica za djecu i upozorila da Pernar nezakonito razgovara s učenicima i poziva ih na bijeg s nastave, nije dugo trebalo čekati reakciju zastupnika Živog zida.

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je pozvala na zaštitu škola od političkog iskorištavanja djece, najnoviji primjer čega vidi u, tvrdi, ulascima zastupnika Živog zida Ivana Pernara u srednje škole gdje mimo zakona razgovara i fotografira se s učenicima i fotografije objavljuje na Facebooku, pozivajući ih da pobjegnu s nastave.

 “Najnoviji primjer nedopuštenog političkog iskorištavanja djece je djelovanje zastupnika Hrvatskoga sabora Ivana Pernara, za kojeg smo doznali da nezakonito, mimo svih propisa i pravila, ulazi u srednje škole gdje razgovara s učenicima, fotografira se s njima i objavljuje njihove fotografije na svojem Facebook profilu. Putem Facebooka objavljuje kako mu ravnatelji pojedinih škola nisu dopustili ulazak te poziva učenike da pobjegnu s nastave i posjete ga u Saboru”, navodi pravobraniteljica u priopćenju. Više možete pročitati OVDJE.

Pernar je na priopćenje pravobraniteljice reagirao na svom Facebook profilu.

“Pravobraniteljica za djecu poziva vlast (HDZ) da me zaustavi u “iskorištavanju djece”.

Eto dragi učenici, Pernar je problem, a ne HDZ koji vam je oduzeo budućnost u vlastitoj zemlji.

Pozivam vas da pružite maksimalan otpor sustavu koji i mene i vas drži u dubokoj neslobodi.

Pernarov profil je prepun fotografija na kojima pozira sa srednjoškolcima i šalje im poruke.

“Obrazovni sustav želi vas pretvoriti u robote i glasače HDZ-a i SDP-a koji nikada neće razmišljati izvan okvira”, jedna je od poruka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.