Mitropolit Porfirije i Puljić razgovarali o Stepincu

Vijesti 05. ožu 201714:48 > 14:51
Izvor: Wikipedia

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin Porfirije primio je u subotu u Zagrebu nadbiskupa zadarskog i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Želimira Puljića.

U srdačnom susretu razgovarali su o temama vezanima uz vjerski i duhovni život u Republici Hrvatskoj, izvijestio je u nedjelju Tiskovni ured HBK.

U razgovoru, održanom u prostorijama Duhovnog centra na Svetom Duhu u Zagrebu, nadbiskup Puljić i mitropolit Porfirije dotaknuli su se i rada Mješovite komisije stručnjaka iz Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve koja razmatra ulogu bl. Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i nakon II. svjetskog rata.

Nadbiskup Puljić i mitropolit Porfirije složili su se da je važan dijalog, suradnja i iskreni pristup i zalaganje za zajedničke evanđeoske vrijednosti koje dijele i Katolička i Pravoslavna Crkva.

Ovom prigodom nadbiskup Puljić je mitropolitu Porfiriju uputio poziv da posjeti Zadar i Zadarsku nadbiskupiju što je mitropolit s radošću prihvatio, stoji u priopćenju.

U pratnji nadbiskupa Puljića susretu su nazočili generalni tajnik HBK dr. Petar Palić i nadbiskupov osobni tajnik don Roland Jelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.