Marić: Brodarski institut idući tjedan dobiva novu upravu

Vijesti 16. ožu 201719:03 > 19:09
Izvor: N1

Mirenje Uprave i radnika koji već tri mjeseca ne primaju plaće je propalo. Štrajkom radnici, kako kažu, neće ništa postići nego apeliraju na Upravu jer se boje stečaja prema kojem plove.

Aktualna uprava loše vodi Brodarski Institut i idućeg tjedna dobit će novu upravu, najavio je ministar Goran Marić dok je Institut u blokadi, a radnici nisu primili tri plaće.

“Nije rješenje odabravati nove kredite, loše se upravlja brodarskim institutom, mi ćemo na sljedećoj sjednici vlade imenovati novi nadzorni odbor, a odmah potom će nadzorni odbor imenovati novu upravu od koje očekujemo bolje poslovanje”, rekao je Goran Marić.

Trenutna je uprava nasljedila onu koja se 2015. našla u sličnom problemu. Ni onda radnici nisu primali plaće, a stručnjaci su napuštali Institut. Brodarski je bio tema u Saboru, a HDZ je, prije nego je vlada Zorana Milanovića pri kraj mandata odobrila zaduženje i kredit, kod HBOR-a tražio odgovore i od tadašnje Vlade.

Kreditom HBOR-a iz 2015. su isplaćene plaće i servisirano je stanje. Zatražen je i plan restrukturiranja, ali do procvata nije došlo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.