Bandić o lijevoj vladi: Što se baki htilo, to se baki snilo

Vijesti 30. tra 201713:32 > 13:34

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u nedjelju želio posebno komentirati rezultate ankete građana Trnjanske Savice o uređenju parka, dometnuvši kako ono "što građani jednog kvarta žele, to će biti".

Na ponovljeni novinarski upit ipak je rekao da će se kakvi budu rezultati, tako i raditi. Za uređenje parka bilo oko 700 glasova, protiv 103, a sedam nevažećih listića. Bandić je rekao kako je u demokraciji bitan (jedan) glas više. Demokracija je najneposredniji oblik izjašnjavanja i ono što građani žele to će biti, istaknuo je Bandić u izjavi novinarima ispred zagrebačke katedrale gdje je sudjelovao na obilježavanju Spomendana Zrinskih i Frankopana.

Na novinarsku napomenu kako protivnici uređenja parka tvrde kako imaju više potpisnika peticije,nego ukupno anketiranih građana, odgovorio je kako su u subotu svi imali priliku, kao što i svake četiri godine imaju pravo izabrati zagrebačkog gradonačelnika. Tko je želio izraziti svoju želju – izrazio je, rekao je Bandić.

Inicijativa Čuvamo naš park ustvrdila je kako “još jedna gradonačelnikova manipulacija nije uspjela”, osporava provedeno izjašnjavanje i njegove rezultate te poručuju da “takva brzopleta, režirana i zbunjujuća anketa” ne može zamijeniti legalne demokratske procedure.

Novinari su gradonačelnika Bandića pitali i o SDP-ovoj najavi zahtjeva za opozivom potpredsjednice Vlade i ministrice Martine Dalić, a Bandić je odgovorio kako ne bi komentirao SDP-ove poteze te dodao kako “SDP u zadnje vrijeme vuče dobre poteze pa ih ne treba komentirati”.

“Što se baki htilo, to se baki snilo” – odgovorio je Bandić na pitanje o mogućnosti formiranja lijeve Vlade.

Vezano uz najavu Mosta da će sve snage usmjeriti na lokalne izbore, Bandić je poručio: “Što više kvalitetnih kandidata, to bolje za Zagreb”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.