Sinovčić ostaje u zatvoru, Ćiro se ne javlja odvjetnicima

Cropix/Jure Mišković

Reni Sinovčiću smanjena je jamčevina na 10 milijuna kuna, ali je prihvaćena i žalba USKOK-a koji je tražio da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Ipak, Sinovčić nije uspio skupiti novac potreban za jamčevinu te ostaje u pritvoru.

Reno Sinovčić nije uspio prikupiti 10 milijuna kuna jamčevine te ostaje u pritvoru, a doznajemo i da se Ćiro Blažević, koji je obećao platiti jamčevinu, sada se ne javlja Sinovčićevim odvjetnicima. Mobitel mu je ugašen.

No, jamčevine od po 300.000 kuna je uplatilo troje njegovih suosumnjičenika – dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji i poreznica Irena Anić pa će se, umjesto iz zatvora, tijekom istrage braniti sa slobode.

Prethodno je, podsjećamo, zagrebački Županijski sud odlučio da pritvoreni zadarski poduzetnik Rene Sinovčić može napustiti zatvor u Remetincu ako položi polog od 20 milijuna kuna, što je u Hrvatskoj dosad najviši iznos određene jamčevine.

Njegov odvjetnik tada je najavio žalbu zbog previsokog iznosa jamčevine koji je određen njihovu klijentu, a koji je dvostruko viši od iznosa koji su oni nudili.