Ćiro za N1: Sinovčić će se morati snalaziti bez mene

Vijesti 31. pro 201412:53 > 12:54
Izvor: YouTube

Reni Sinovčiću smanjena je u utorak jamčevina na 10 milijuna kuna, ali je prihvaćena i žalba USKOK-a koji je tražio da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Ipak, Sinovčić nije uspio skupiti novac potreban za jamčevinu te ostaje u pritvoru.

Novinari su cijeli dan pokušavali stupiti u kontakt s Ćirom Blaževićem, koji je obećao da će platiti jamčevinu za Sinovčića, ali je njegov mobitel  bio isključen.

Ipak, reporterka N1 Vanja Kranic uspjela je kontaktirati legendarnog Ćiru kako bi ga upitala zašto je odustao od pomoći Sinovčiću.

“Dijete moje, pa šta sam ja trebao? Koliko hoćeš da vam dam? Napravili su stratešku pogrešku, ja sam rekao da ću mu pomoći, ali ne u toj mjeri kolika je jamčevina. Ja te novce nemam kod sebe, ali imam u Švicarskoj, a to je cijela procedura.

Da su postupili normalno, da me nisu odmah optužili… Meni je žao, ali morat će se snalaziti sada malo drugačije”, kazao je za N1 Ćiro Blažević.

Zebić izlazi uz jamčevinu

Bivši direktor NK Zadra Dalibor Zebić uplatio je milijun kuna jamčevine i u nastavku istrage u aferi Ribar branit će se sa slobode, dok prvoosumnjičeni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić ostaje u Remetincu jer još nije skupio 10 milijuna kuna.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec potvrdio je Hini da je Zebić uplatio polog i obećao da će se na slobodi pridržavati tzv. mjera opreza.

On je tako postao četvrti osumnjičenik u ovom slučaju koji je, uz jamčevinu, pušten iz istražnog zatvora gdje će osim Sinovčića do uplate pologa ostati još jedan bivši direktor NK Zadra Novica Erlić te poreznici Željan Pejković i Marko Lozančić.

Kako im krajem tjedna istječe ranije određeni istražni zatvor sudac Posavec je za petak zakazao novo ročište na kojem će im, ukoliko ne donesu potvrdu o oplati jamčevine, odlučivati o produljenju boravka u Remetincu. No, kako je odluka o puštanju uz jamčevinu pravomoćna svi koji uplate polog istog dana izlaze iz istražnog zatvora.

Iz Remetinca su jučer prvi otišli dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji i poreznica Irena Anić.