"Bernardić mora odmah podnijeti ostavku da bi spasio SDP"

Vijesti 05. lip 201708:57 > 09:07
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SDP je na lokalnim izborima doživio potop u cijeloj Hrvatsko, smatra načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin, koji je stoga od Davora Bernardića zatražio da što prije podnese ostavku na funkciju predsjednika stranke.

“Jedini sam od načelnika i gradonačelnika SDP-a koji je trenutno na vlasti u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji što je poražavajuća činjenica za SDP, ali i za ljevicu u Hrvatskoj jer naši birači u tim županijama više nemaju oslonca, naprosto više nismo faktor na tim područjima”, upozorio je Klarin, koji je izbore za načelnika Tisnog osvojio još u prvom krugu, a ostao je jedini SDP-ovac na vlasti nakon što je njegova stranka jučer izgubila u Šibeniku, u Kaliju i na Pagu gdje su u drugi krug izašli zajedno s jednom nezavisnom listom.

“Iako sam ostao jedini, predsjednik stranke Bernardić nije mi imao potrebe čestitati na izbornom uspjehu od preko 60 posto osvojenih glasova. Nije me nazvao prije dva tjedna, a nije me nazvao ni sinoć, za razliku od primjerice Zorana Milanovića koji je više puta nazvao da čestita. Bernardić, jasno, ne treba otići zbog političke nekulture koju je pokazao prema meni, nego zato što je SDP sa svojim partnerima doživio potop u cijeloj Hrvatskoj! Nazovimo stvari svojim imenom, nas par pojedinaca u Dalmaciji ostvarili smo izborni uspjeh na račun vlastitih imena, a usprkos SDP-u s Bernardićem na čelu i zato on više ne može biti predsjednik stranke”, bio je jasan Klarin u izjavi za sibenik.in

“Predsjednik stranke odmah mora otići jer svakim danom na čelu stranke ugrožava budućnost SDP-a. Ne podnese li ostavku istoga trena, kulminacija će se dogoditi na parlamentarnim izborima, kada god se oni održavali. Bernardić mora otići kako bi spasio SDP od daljnjeg urušavanja”, kazao je Klarin, a isto u HNS-u, napominje, treba napraviti i Ivan Vrdoljak.

I on smatra da je HNS-ovo koketiranje s HDZ-om uništilo izglede Anite Mrak-Taritaš da pobijedi starog HDZ-ova partnera i dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pa ističe da i šef HNS Ivan Vrdoljak treba podnijeti ostavku. “Vrdoljak to nije radio slučajno. Naravno da se bojao pobjede Mrak-Taritaš koja bi u tom slučaju preuzela HNS, ali mislim da će se to dogoditi svejedno. S politikom kakvu nudi Vrdoljak, lijeva i liberalna opcija u Hrvatskoj nema nikakvu budućnost”, smatra Klarin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.