Trg maršala Tita ubuduće će se zvati Trg Republike Hrvatske

Vijesti 26. lip 201715:37 > 15:47
N1

Milan Bandić otkrio je kako će Odboru za preimenovanje ulica i trgova predložiti da se Trg maršala Tita ubuduće zove Trg Republike Hrvatske.

Bandić je u 18 sati na Trgu maršala Tita ispred Glazbene akademije, održao konferenciju za medije na kojoj je kazao:

”Nadam se da ćemo nakon večeras riješiti problem i prijepor. Još odzvanjaju protesti ljevice od prije neki dan a onda i desnice od prije dva mjeseca i tako iz godine u godinu. Inzistirao sam i mislio da ima razuma da narod odluči na referendumu ali vidim da nema. Budući da ja imam 6 mandata na čelu grada i da znam čitati znakove u gradu i slušati bilo ljudi u gradu drznuo sam se nakon 6. mandata predložiti nešto protiv čega nitko normalan ne bi trebao biti biti osim onih koji će liječiti svoje frustracije, ali oni me ne zanimaju. Nalazimo se ispred Glazbene akademije. Lijevo od nas je popularni Leks ili Leksikografski zavod. Sjeverno je jedno od najvećih djela Meštrovića i Pravni fakultet. Između Sveučilišta i kazališta Meštrovićev Zdenac života.

Desno od nas MUO, a u ishodišnoj točki središnji hram hrvatske kulture HNK. Zaslužuje da nosi najljepše i najvažnije ime trga u Hrvatskoj. Moj prijedlog će biti Odboru za preimenovanje ulica i trgova da se ovaj trg zove Trg Republike Hrvatske”, rekao je Bandić.

Podsjetimo, Bandić je u posljednje vrijeme zastupao stav kako bi se o promjeni naziva ovog trga trebalo odlučivati na referendumu, ali takvu ideju ne podržavaju zagovornici promjene imena trga – Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.