Rekordne kazne za 'neprimjereno ponašanje' u Hvaru

Vijesti 10. srp 201707:51 > 07:55
Borna Filic/PIXSELL

Na ulazu u Grad Hvar ovoga je vikenda osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja.

“U skladu s gradskom odlukom o javnom redu i miru, postavljena je ploča s kojom se želi upozoriti turiste na određena pravila ponašanja u samom gradu”, kazao je mag. iur. Jurica Miličić, predsjednik hvarskoga Gradskog vijeća za Jutarnji list.

Tko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u grudnjaku i muškarci golog torza do 500 eura, a onaj tko tetura ulicom s bocom u ruci i pijan leži na ulici do 700 eura.

Predsjednik vijeća ističe kako se u Barceloni uvjerio da postoje table s istim ili sličnim kaznama, te podsjetio da u mnogim hrvatskim gradovima stoje table s upozorenjem da se u uži dio grada ne može ući u kupaćem kostimu, ali bez sankcija. “Za utvrđivanje prekršaja nadležno je gradsko komunalno redarstvo, a 18. srpnja na sjednici Gradskog vijeća vijećnici će, na prijedlog gradonačelnika Rikarda Novaka, raspravljati o ovim mjerama o održavanju reda u turizmu te eventualno predlagati nove”, najavio je Miličić.

Od ranije je poznato da se gradonačelnik Novak zalaže za primjerenije ponašanje u turizmu budući da je party turizam uzeo maha pa ljudi u jutarnjim satima nailaze na svakave neugodne prizore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.