Počela Ultra, neki splitski iznajmljivači izvisili

Vijesti 14. srp 201720:23 > 20:24
Ivo Cagalj/PIXSELL

Više od stotinu tisuća partijanera iz cijelog svijeta stiglo je u Split. Puna tri dana grad će biti domaćin svim zaljubljenicima u elektronsku glazbu. Pronaći smještaj ove godine nije nikakav problem.

Svi oni su mladi i željni dobrog provoda za koji su spremni i platiti. No, iako puno troše i svake godine dobro napune džepove domaćina, neki od partijanera ipak traže povoljniji smještaj.

U Splitu već standardno cijene su za ovaj vikend astronomski visoke. No, za razliku od prijašnjih godina to više ne prolazi pa sve veći broj mladih partijanera ove godine boravi u okolnim gradovima kao što su Kaštela, Omiš, Podstrana i Solin.

Povećanje cijena nekima se već obilo o glavu. Potvrđuje to Stjepan Mamić, privatni splitski iznajmljivač koji je u posljednji čas ostao bez gostiju za ovaj ultraški vikend. Razlog je bila upravo cijena.

“Imali smo od četvrtog mjeseca rezervaciju, međutim otkazali su evo ima tjedan dana. Cijena je bila oko dvjestotinjak eura, spustili smo čak za 50 posto tako da smo prije dva dana dobili rezervaciju i puni smo za vrijeme Ultre”, rekao je iznajmljivač.

No, nisu svi bili njegove sreće pa je dio kreveta u gradu još uvijek prazan. Na to, osim cijene, utječe i činjenica da se sve do nedavno nije znalo hoće li se Ultra festival uopće održati u Splitu, kao i to da je broj smještajnih kapaciteta u posljednjih nekoliko godina jako narastao dok je broj partijanera iz godine u godinu otprilike isti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.