Opara: Ne izlazite pred vatru i ne koriste pretjerano vodu

Vijesti 18. srp 201701:52 > 01:54
N1

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u noći s ponedjeljka na utorak ocijenio je kako je najgora situacija s požarima na splitskom području prošla, te je pozvao Splićane da se više ne samoorganiziraju radi obrane od vatre jer za to nema potrebe.

“Nema više potrebe za samoorganiziranjem jer profesionalci su na terenu i trebamo izbjegavati samoinicijativne akcije i ne izlaziti pred vatru jer ćemo tako doprinijeti da se ne dogodi tragedija”, poručio je Krstulović Opara.

Također je pozvao Splićane da tijekom noći ne korist pretjerano vodu i da ugase perilice radi omogućavanja boljeg pritiska vode koji je potreban vatrogascima za polijevanje požarišta.

“Pozivam sugrađane da u utorak ujutro što manje koriste automobile na splitskom području radi rasterećenja gradskih ulica, jer smo u ponedjeljak imali poteškoća zbog gustog prometa, koji je otežavao kretanje vatrogascima i policiji koji su odlazili na požarišta,” kazao je Krstulović Opara.

Vatrena je stihija u ponedjeljak prošla preko splitskog odlagališta Karepovac, što je stvorilo povećanu koncentraciju opasnih plinova u zraku, ali ne toliko da bi bilo zabrinjavajuće. “Unatoč tome pozivam Splićane da zatvore prozore, uključe klima uređaje te da djeca, plućni i srčani bolesnici ne izlaze van, ako to nije potrebno”, poručio je splitski gradonačelnik.

Najavio je da će na požarišta na splitskom području u utorak iz sjevernog dijela Hrvatske, pretežito iz Zagreba, doći 250 vatrogasaca i 50 vatrogasnih vozila radi pomoći vatrogascima na terenu koju su obavili herojski posao, ali su premoreni.

Situaciju na požarištima uživo pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.