Opara objasnio što je kazao predsjednici oko požara

Vijesti 20. srp 201717:49 > 17:52
Izvor: N1

Splitski gradonačelnik HDZ-ov Andro Krstulović Opara pojasnio je svoju izjavu o 'nespremnosti sustava', koja je navodno bila okidač za kritiku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je izazvala ostavku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

“Rekao sam doslovno: ‘Grad nije spreman dočekao ovu kataklizmu, a građani jesu i na to sam ponosan’. Točka. Kasnije se to interpretiralo kao dokaz da sustav ne funkcionira, pa se razvila priča oko ostavki i slično. Ni u jednom trenutku nije mi palo na pamet ulaziti u tuđe kompetencije, nisam osoba koja će procjenjivati kada će vojska izaći na teren. Cijelo vrijeme bio sam u komunikaciji sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Draženom Glavinom, ali o tome nismo ni raspravljali. Kad sam s predsjednicom razgovarao u večernjim satima, telefonom sam joj pred dvadesetak ljudi samo ponovio ovu rečenicu o nespremnosti grada’, kazao je tportalu Krstulović Opara.

‘A čak ni ta izjava nije bila kritika nego konstatacija: ne možemo biti zadovoljni neuređenim površinama, korovom uz ceste, odbačenim otpadom i divljim deponijima, zakrčenim ulicama i drugim poteškoćama za gasitelje. Čak nismo imali kompletnu sliku hidrantske mreže, ona u nekim slučajevima nije bila dostupna građanima koji su se samoorganizirali ili nije bila u funkciji. Ukratko, građani su riješili problem koji gradska uprava prethodno nije riješila’, dodao je Opara i najavio da se više neće tolerirati komunalni nered, neuređene površine i područja uz prometnice, kao i da će inzistirati na postojanju protupožarnih puteva i koridora ispod dalekovoda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.