Divjak zatražila informaciju o putovanju učenika u Barcelonu

Vijesti 18. kol 201711:43 > 11:46
N1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je danas dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj kako bi se utvrdilo koliko njih u skorije vrijeme idu na planirane izlete u Barcelonu, odnosno Španjolsku općenito s obzirom na jučerašnji teroristički napad.

Od škola je zatražena hitna informacija kako bi se daljnje aktivnosti i informacije koordinirale sa nadležnim tijelima koji za zadaću imaju utvrđivanje sigurnosti građana van Republike Hrvatske poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u intenzivnoj komunikaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i zatražili smo hitnu uputu i mišljenje stručnih služba.

„Apeliram na oprez nastavnika, roditelja i učenika, ali i na komunikaciju s nadležnim tijelima, kako bi svi zajedno imali točne informacije o procjeni sigurnosti. Ministarstvo stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili informacije koje možemo pružiti u ovom trenutku.“ – izjavila je ministrica Divjak

Podsjećamo, pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija, i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole utvrđeno je da „nakon temeljite procjene stupnja opasnosti i ,preporuke nadležnih institucija Republike Hrvatske školski odbor ima pravo zabraniti provođenje izvan učioničke nastave“, priopćeno je iz Ministarstva.

>>> Teroristički napadi u Španjolskoj