Sinovčić za slobodu 'dao' nekretnine rodbine i prijatelja

Vijesti 20. sij 201512:07 > 12:12
Izvor: YouTube (screenshot)

Odvjetnici zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića predložili su u utorak istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda da se jamčevina od 10 milijuna kuna, koliko je trebao platiti za izlazak iz istražnog zatvora, zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna kuna.

Po riječima odvjetnika Mate Matića i Andreja Korljana nekretnine je ponudilo nekoliko Sinovčićevih rođaka i prijatelja koji su spremni založiti svoje kuće i stanove.

Sud bi novi prijedlog Sinovčićeve obrane trebao razmotriti u idućih nekoliko dana, no ta odluka neće biti pravomoćna pa će u slučaju Uskokove žalbe konačnu odluku donijeti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.