Klarin o izostancima: Nisam se htio pravdati radom u Općini

Vijesti 04. ruj 201719:24 > 19:27
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Sabora donio je odluku o umanjenju zastupničkog paušala zbog neopravdanog izostanka sa sjednica Sabora za 26 zastupnika, a među njima najviše neopravdanih izostanaka u srpnju, njih devet, imao je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

”Nisam htio pravdati izostanke poput nekih svojih kolega time što sam imamo puno posla u Općini. Bio je to mjesec nakon lokalnih izbora i trebalo je donijeti puno novih odluka i pripremiti se za turističku sezonu. U Općini Tisno volontiram, u Saboru primam plaću, pa nisam htio miješati ta dva posla i jedan pravdati drugim”, rekao je Klarin za ŠibenikIN.

Klarinu je zbog izostanaka smanjen njegov zastupnički paušal s 1.500 na svega 150 kuna.

”Poštujem zakone i ako je takva kazna, prihvaćam je”, govori Klarin.

Sabor je na proljeće na inicijativu Mostaizmijenio Zakon o pravima i dužnostima zastupnika i time omogućio novčano kažnjavanje zastupnika koji neopravdano izostaju sa sjednice. Za svaki izostanak mjesečni paušal od 1.500 kuna umanjuje za 150 kuna.

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, zbog smrtnog slučaja u obitelji, ako je morao na sud ili društvene, političko kulturne i druge skupove na koje je pozvan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.