Hoće li Povjerenstvo što rasvijetliti? 'Neće'

Vijesti 03. stu 201713:09 > 13:18
N1

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor u petak je održalo prvu sjednicu, a prvi svjedok bio je prvi hrvatski premijer i bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Nikola Grmoja je na press konferenciji u Saboru predstavio dokumente ‘koji dokazuju odgovornost visokih državnih dužnosnika za slučaj Agrokor. Dokazuje se da su svi sve znali’, kazao je. Tražit će da se pred Povjerenstvo za Agrokor pozove i Vladimir Šeks. Je li Šeks znao za to izvješće financijske policije i kredite o kojima je Mesić danas govorio?

“Zašto ne pitate Šeksa? Ja mislim da je morao znati. Ja nisam znao”, rekao je Mesić u izjavi medijima nakon svjedočenja.

Pred Povjerenstvom je Mesić rekao da je sve bilo po zakonu ne bismo danas bili ovdje. Koga smatra najodgovornijim?

“Najodgovorniji su oni koji su donosili odluke, ali mislim da uvijek resorni ministar mora imati najveću odgovornost. Radilo se o više ministara, ja samo govorim o fukciji”, kazao je bivši predsjednik.

Ne zna zašto je Povjerenstvo zvalo njega, a ne na primjer Andreja Plenkovića, Martinu Dalić ili Antu Ramljaka. “Očito da bi neki puno bolje mogli odgovoriti na pitanja na koja ja nemam saznanja.”

Opstruira li HDZ rad Povjerenstva?

“Ne bih optuživao stranku, radi se o ljudima koji su se zatekli na određenim funkcijama i oni rade prema savjesti. Imaju li je više ili manje… Ali nema čovjeka koji nema nimalo savjesti.”

Mesić je upitan i vjeruje li da će ovo Povjerenstvo nešto na kraju rasvijetliti?

“Neće”, kratko je odgovorio Mesić.

Svjedočenje Stjepana Mesića možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.