Sberbank: Ramljak nas je neugodno iznenadio, žalit ćemo se

Vijesti 09. stu 201719:20 > 19:24
© Heinz-Peter Bader / Reuters

"Sberbank je neugodno iznenađena objavom izvanrednog povjerenika, gospodina Ante Ramljaka, po kojoj je Sberbanci osporeno potraživanje, navodi se u priopćenju Sberbanka.

“Nesporno je i javno poznato da Sberbank ima potraživanje prema Agrokoru te povezanim i ovisnim društvima, o čemu je i sam izvanredni povjerenik nebrojeno puta govorio u medijima tijekom proteklih sedam mjeseci.

Sberbank je prijavila svoje potraživanje na zakonom propisan način, s dokumentacijom kojom dokazuje osnovanost i visinu svog potraživanja.

Svi, pa tako i Sberbank, imaju pravo poduzimati sve pravno dopuštene mjere, pred bilo kojom jurisdikcijom, bilo u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, za zaštitu svojih legitimnih interesa. Nitko, samo zbog te činjenice, ne smije biti diskriminiran niti, temeljem navedenog, smije ili može uskratiti priznavanje tražbine.

Sberbank, nažalost, protiv ovakve odluke mora podnijeti žalbu, što će, po našem razumijevanju, samo produžiti cijeli postupak i uzrokovati dodatne troškove”, navodi se u priopćenju.

Iz Sberbanka su ranije danas za N1 komentirali odluku o osporavanju tražbina te su najavili da će se žaliti. Više možete čitati OVDJE.