Pokrenuta procedura izvanrednog otkaza vjeroučitelju

Vijesti 22. pro 201712:47 > 12:53
Index.hr screenshot

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

‘Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on ‘puknuo’, je li nešto u njemu tinjalo… To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik, izjavila je za Jutarnji ravnateljica Ljiljana Klinger.

Bagarić je u ovoj zagrebačkoj školi radio desetak godina i s njim nije bilo problema, a ravnateljica je za snimku sata vjeronauka saznala iz medija.

‘Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač’, kaže ravnateljica i dodaje da su u Katehetskom uredu zgroženi njegovim činom.

Na pitanje koliko će trajati procedura izvanrednog otkaza, Ljiljana Klinger kaže: – Sigurno je jedno, održao je zadnji sat vjeronauka!

Reagirala je i ministrica Blaženka Divjak:

“Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice. O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije”, napisala je Blaženka Divjak na svom Facebooku.

Kontaktirali smo i Zagrebačku nadbiskupiju gdje nam je glasnogovornik Borna Puškarić potvrdio da su upoznati sa slučajem.

‘Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima’, objavii su iz Nadbiskupije.

Podsjetimo, u zagrebačkoj školi Matija Gubec na Knežiji vjeronauk predaje vjeroučitelj Krešimir Bagarić koji je snimljen je kako učenicima predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac. Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole koji je snimku njegova divljanja poslao redakciji Indexa.

Ovo nije prvi put da se vjeroučitelj tako ponaša, zbog čega je učenik konačno skupio hrabrosti da istupi s ovim informacijama.

‘Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni’, kazao je Bagarić.

Više čitajte OVDJE.