Predstojnica Ureda za vjeronauk nije 'zaboravila' na medije

Vijesti 07. sij 201812:54 > 12:58
Podijeli:
Izvor: N1

Blaženka s.Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije je tijekom gostovanja u emisiji Točka na tjedan osvrnula se i na to što je javnost iz medija čula o šokantnom činu vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

“Mi smo o ovom događaju također čuli iz medija, osobno sam kasnije razgovarala s Bagarićem. Već smo se ranije ogradili od čina i izrazili žaljenje jer je čin neprihvatljiv. Žao nam je što se to dogodilo na satu vjeronauka koji promiče dijalog i međusobno pomaganje. Vjeroučitelj Bagarić je u sustavu od 2005. godine i nismo imali nijednu primjedbu na njegov rad. Nije bilo izgreda i imajući to na umu ovaj čin me iznenadio”, kazala je Blaženka s.Valentina Mandarić.

“Ovakav istup nije prihvatljiv ni za koga, ali zaista bih voljela da se u budućnosti svi takvi istupi medijski tretiraju jednako. Ovakav govor nije usamljen, nismo tako nešto prvi put čuli, apeliram da zaista oni kojima se to dogodi imaju jednaki medijski tretman. Uvijek me iznenadi jedan dio medija. Evo mene živo zanima, da se to dogodilo nastavniku tjelesnog, fizike, matematike, da je to izrekao, bi li bio tako tretiran? Ponekad doživljavam medije kad je u pitanju vjeronauk, da nisu majka, nego maćeha. Zaista treba ista mjerila primjenjivati na sve”, zaključila je.