Reno Sinovčić danas izlazi iz Remetinca

Izvor: YouTube (screenshot)

Reno Sinovčić u petak će, nakon što mu je jamčevina zamijenjena hipotekama na nekretnine i nakon što je obećao sudu da neće ometati istragu, napustiti Remetinec.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je prihvatilo zahtjev obrane zadarskog poduzetnika da mu se jamčevina od 10 milijuna kuna, koliko je trebao platiti za izlazak iz istražnog zatvora, zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna kuna.

Gotovinsku jamčevina od 10 milijuna kuna, koju nije uspio sakupiti unatoč najavama njegove obrane, Sinovčiću je krajem prosinca odredilo izvanraspravno vijeće, ukinuvši raniju odluku sutkinje istrage koja je za njegovo puštanje iz Remetinca tražila polog od 20 milijuna kuna, što bi bila najveća jamčevina u povijesti hrvatskog pravosuđa.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba, Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike, penje na više od 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene, navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.