U Jasenovcu stotinu vojnika pomaže u obrani od poplava

Vijesti 15. ožu 201810:28 > 10:30
Izvor: Ilustracija

U obrani od poplava u Jasenovcu angažirana su 103 vojnika, dva autobusa, šest motornih i jedno terensko vozilo.

Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga sa 103 pripadnika, dva autobusa, šest motornih i jedno terensko vozilo angažirani su danas, 15. ožujka 2018., na području Jasenovca u mjestu Trebež, kao pomoć u obrani od poplava.

Pripadnici Oružanih snaga RH s motornim i teretnim strojevima angažirani su na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava, tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije te sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

Podsjetimo, vodostaj Kupe u Karlovcu je u četvrtak u 8 sati pao na 717 centimetara, a Korane na 727 centimetara, što je 56 i 57 centimetra niže od vrhunca zabilježenog u utorak, no voda se u mnogim karlovačkim naseljima s prometnica i dvorišta kuća još nije povukla, izvijestio je karlovački Centar 112.

Zbog vode na kolniku zatvorena je za sav promet državna cesta D36 između Šišljavića i Donje Kupčine i na području Koritinje, županijska cesta 3149 Donje Mekušje – Kobilić, te lokalne ceste Brođani – Brežani, Utinja – Slunjski Moravci, cesta u Karasima, te nerazvrstane ceste Turanjski Lug – Otok, Cerovac Vukmanički – Rilj, Gornje Mekušje – Kamensko i u naselju Gradac.

Djelatnici Hrvatskih voda, Vodoprivrede, Aquaterma te profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i dalje s visoko protočnim crpkama prebacuju procjedne i poplavne vode s kritičnih mjesta i uspješno drže vodu podalje od domova ljudi u Logorištu, Maloj Švarči i Mostanju, te od ne onih na drugom kraju grada u Zagrebačkoj ulici i u selu Šišljavić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.