HSP AS isključio osnivača stranke, Peru Ćorića

Vijesti 25. ožu 201814:51 > 14:51
Podijeli:
Izvor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) isključen je jedan od njezinih osnivača, dosadašnji glavni tajnik, Pero Ćorić zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama stranačkog predsjedništva, priopćili su u nedjelju iz HSP AS.

Odluku o Ćorićevom isključenju donijelo je predsjedništvo HSP AS na sjednici u subotu, na prijedlog dopredsjednika stranke Ante Žoni Maksana.

Predsjednik HSP AS Hrvoje Niče izvijestio je da je ključna točka sjednice bila donošenje odluke o načinu refinanciranja duga po nastalim obvezama između 2014. i 2017. 

Tijekom rasprave, glavni tajnik stranke Pero Ćorić otvoreno je priznao kako je sabotirao rad predsjedništva, između ostalog, pokušavajući osigurati nedostatak kvoruma, a isti je u jednom trenutku pokušao i osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice poručivši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti. Ponovnim osiguravanjem kvoruma, predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke. Tijekom sjednice, dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan uputio je prijavu časnom sudu stranke protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama predsjedništva te je časni sud uvažio prijavu i isključio Peru Ćorića iz HSP AS, objasnio je Niče u priopćenju.

Također je naglasio kako je prihvaćenim odlukama i Ćorićevim isključivanjem predsjedništvo stranke odlučilo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kako se sve stranačke odluke moraju donositi jedino i isključivo na stranačkim tijelima, a ne, kako je to nerijetko bio slučaj, putem izjava pojedinaca u medijima.

Zbog toga su, narušeni brojni odnosi s nekadašnjim i postojećim koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti, ali je i narušena vjerodostojnost i ugled HSP AS među članstvom i simpatizerima, ustvrdio je Niče.

Pero Ćorić bio je i saborski zastupnik HSP AS u prošlom mandatu Hrvatskoga sabora.

Politički poltron i lijevo krilo HDZ-a

Na isključivanje iz stranke reagirao je i sam Ćorić.

“Svjestan činjenice da pravaško previranje nije odavno top tema ali je konstanta koja se sporadično dešava uvijek u vrijeme kada oni koji su iskočili iz mog šešira požele ostvariti nerealne političke ambicije”, napisao je u priopćenju nakon odluke vrha stranke da ga isključi.

“Svi preduvjeti za smjenu ove antihrvatske vlasti su stvoreni, a jedino još trebamo iznjedriti tko je lider takve desne opcije. Moj politički habitus nikada mi nije dopuštao slušati mišljenje političkih poltrona i loših sljedbenika lijevog krila HDZ-a u što su se nažalost pretvorili Hrvoje Niče i društvo”, piše Ćorić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.