Uzvanici na službenom ručku poslije inauguracije u palači Dverce na Gornjem gradu za predjelo će kušati dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir, te rolice šunke s pjenicom od sira, a sve zaliti pjenušcem Tomac ili malvazijom Kozlović.
Inauguraciju prve hrvatske predsjednice pratite na N1 televiziji od 11:30 sati.
Stigli zalogajcici za drzavnike #N1info #inaguracija pic.twitter.com/T6lAnfKOk5
— Nikolina Zavišić (@NikolinaZavisic) February 15, 2015
Kod glavnog jela zvijezda stola bit će lentrecote steak od junetine odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu. Poslužit će se s merlotom Belje ili Tomić Caplar. Desertirat će slatke štrukle punjene bobičastim voćem i s umakom od vanilije i cimeta uz koje odlično pristaje prošek Hektorović.
MENU
HLADNO PREDJELO
PREPORUKA PJENUŠAC TOMAC DIPLOMAT ILI MALVAZIJA KOZLOVIĆ
Dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir prelivendjevičanskim maslinovim uljem
Rolice premium šunke s pjenicom od sira
GLAVNO JELO
PREPORUKA TOMIĆ CAPLAR ILI MERLOT BELJE
Lentrecǒte steak (odležani steak od junetine ) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu
Buket lisnatih salata
DESERT
PREPORUKA PROŠEK HEKTOROVIĆ
Domaće slatke štrukle punjene s bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta
KAVA
PIĆA
APERITIVI
Pjenušac Tomac Diplomat
VINA
Graševina Adžić , buteljirano vino 0,75 l
Malvazija Kozlović , buteljirano vino0,75 l
Tomić Caplar, buteljirano vino 0,75 l
Merlot Belje, buteljirano vino 0,75 l