Ramljaka imenovali stečajnim upraviteljem hrvačkog kluba

Vijesti 10. svi 201808:10 > 24. svi 2018 12:17
N1

Samo deset dana nakon što je podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru jer je izgubio povjerenje premijera Andreja Plenkovića zbog angažiranja bivše tvrke kao konzultanata u Agrokoru, Ante Ramljak proglašen je stečajnim upraviteljem u skraćenom stečajnom postupku Hrvačkog kluba Novi Zagreb

U objašnjenju naknadne odluke Trgovačkog suda u Zagrebu Ramljak je na mjesto stečajnog upravitelja u postupku skraćenog stečaja nad Hrvačkim klubom “Novi Zagreb” imenovan, čini se, greškom sustava koji automatski izabire stečajnog upravitelja.

Naime, u prvom rješenju o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Hrvačkim klubom “Novi Zagreb”, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu je 1. ožujka za stečajnog upravitelja imenovao bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka koji je desetak dana ranije podnio ostavku na tu funkciju zbog afere angažiranja tvrtke u kojoj je prethodno radio Texo Managment kao konzultanata u Agrokoru i nakon što je izgubio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i Vlade.

Osam dana nakon što je Ramljaka proglasio stečajnim upraviteljem u hrvačkom klubu, sudac je 8. ožujka donio novo rješenje u kojem ispravlja prethodnu odluku te za stečajnog upravitelja, umjesto Ramljaka, imenuje Valentina Koščaka te objašnjava kako je došlo do imenovanja bivšeg izvanrednog povjerenika Agrokora za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba.

“Nakon što je automatskom metodom slučajnog odabira u sustavu e-spisa, za stečajnog upravitelja izabran Ante Ramljak, koji nije stečajni upravitelj, već je imao funkciju povjerenika, a zbog greške u sustavu e-spisa, isti se nalazio na listi stečajnih upravitelja te ga je aplikacija uzimala u obzir prilikom automatskog odabira, valjalo je izabrati novog stečajnog upravitelja pa je metodom slučajnog odabira izabran Valentino Koščak”, objasnio je u rješenju od 8. ožujka sudac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.