Novi mailovi: Dopisivali se o izboru savjetnika

Vijesti 10. svi 201811:02 > 11:03
N1

Tko je odabrao Alix Partners kao glavnog savjetnika za restrukturiranje Agrokora? Index je u posjedu novih mailova te navodi da je odgovor na to pitanje: 'Momci s hotmaila'.

Nakon što je Ramljak izabran kao vladin povjerenik u Agrokoru, grupa koja je radila na izradi zakona sada je nastavila, na istim kanalima, upravljati bivšom tvrtkom Ivice Todorića, objavio je Index. Ta je grupa, navodi portal Index, birala glavnog savjetnika. U mailovima se nakon 10. travnja, napominje Index, više ne pojavljuje hotmail potpredsjednice Dalić.

Alix Partners izabran je kao glavni savjetnik 25. travnja lani.

„Odabir kompanije AlixPartners rezultat je pozivnog natječaja za savjetnika za restrukturiranje s međunarodnim referencama među kojima se, uz njih, natjecalo još pet respektabilnih međunarodnih kompanija – McKinsey, BCG, EY, KPMG, Roland Berger. Nakon što je izvanredna uprava Agrokora ocijenila sve ponude i dala preporuku za najbolju, odabir je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta“, priopćili su tada iz Agrokora.

Podsjetimo, portal Index.hr u srijedu je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicma i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda o pripremi lex Agrokora.

Više čitajte OVDJE.