U Krku se gradi 30 POS-ovih stanova

Vijesti 18. svi 201819:13 > 19:15
Damir Spehar/PIXSEL

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar položio je u petak u Krku temeljni kamen za izgradnju višestambene zgrade sa 30 stanova u sklopu programa Poticajne stanogradnje (POS), u koju se planira uložiti 16,6 milijuna kuna, od kojih oko 3 milijuna državnih poticaja.

Ministar Štromar istaknuo je kako je riječ o projektu važnu za lokalnu sredinu, u kojem je važna sinergija i dobra suradnja državne i lokalne vlasti.

Dodao je kako će u Hrvatskom saboru u idućim tjednima biti izglasane izmjene Zakona o POS-u ćime će se omogućiti rješavanje stambenog pitanja za znanstvenike, liječnike, učitelje i sve javne službenike, koji su potrebni pojedinim sredinama. “Tako će sigurno biti lakše, ne samo zadržati ljude u gradovima i općinama, posebno na otocima, nego i privući ljude s deficitarnim zanimanjima,“ reko je ministar Štromar.

Prema podacima iz resornog ministarstva, u prošloj godini završeni su i useljeni POS-ovi stanovi u Splitu, Umagu i Malom Lošinju, a u izgradnji je 237 stanova u Fažani, Metkoviću, Puntu i Šibeniku. U pripremi je gradnja POS-ovih stanova u Biogradu na Moru, Bolu, Cresu, Krku, Kraljevici, Lovranu, Poreču, Splitu, Visu i Vrsaru. Od početka provedbe Programa POS-a izgrađeno je 8035 stanova u 238 građevina. Ukupna vrijednost ulaganja je 4,2 milijarde kuna, od kojih je 1,1 milijarda kuna državnih poticaja.

U Primorsko-goranskoj županiji dosad su u tom programu izgrađena 543 stana, najviše u Rijeci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.