Ramljak napustio Hrvatsku, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj

Vijesti 20. lip 201813:41 > 13:48
Patrik Macek/PIXSELL

Ante Ramljak, prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, zakona prema kojem je i njegova bivša konzultantska tvrtka Texo Managment ušla u krug savjetnika koji su zaradili milijunske honorare, nije se nakon ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju karijeru u inozemstvu.

Konkretno, reaktivirao je svoju konzultantsku tvrtku Expiria Finance u Češkoj, piše Net.hr.

Nakon što je prvi povjerenik za Agrokor i jedan od ključnih kreatora lex Agrokora, Ante Ramljak, podnio ostavku 20. veljače 2018. posve je nestao iz javnog prostora, no moglo ga se i dalje sresti u Zagrebu. Čitatelji Net.hr-a su tvrdili da su ga vidjeli s vlasnikom Texo Managmenta, Tomislavom Matićem, te je logično pitanje bilo: je li se Ante Ramljak aktivirao ponovno u tvrtki iz koje je prešao u Agrokor, u kojoj je, zapravor. Činjenica je, naime, da je na stranicama Texo Managmenta i donedavno, prije desetak dana, kao jedan od zaposlenika naveden Ante Ramljak. Doduše, njegovo je ime i fotografija bilo tu i tijekom cijele njegove karijere posebnog povjerenika za Agrokor, kao da je istodobno bio na obje “fotelje”.

 Na web stranici tvrtke Texo Management, koja je na istoj adresi gdje i čuveni ured odvjetnika Borisa Šavorića, u kojem se snimao predizborni spot HDZ-a “Vjerodostojno”, ispod fotografije panorame Zagreba, u rubrici “about us”, moglo se naći CV Tomislava Matića i Ante Ramljaka. Sve do 5. lipnja, kada smo uputili upit tvrtki s pitanjem je li se gospodin Ante Ramljak vratio u svoju bivšu tvrtku nakon podnošenja ostavke.

U ime tvrtke javio se njihov novi komunikacijski savjetnik, Vedran Strukar, koji je odgovorio:

“Nije točna informacija da je gospodin Ante Ramljak nakon ostavke na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru angažiran u tvrtki Texo Managment.” Vrlo izgledno je da je novi komunikacijski savjetnik tvrtke Texo Managment tom prilikom i upozorio jedinog preostalog zaposlenika u tvrtki Texo Managment, Tomislava Matića, da je uputno da se ukloni CV i informacija o Anti Ramljaku kao djelatniku u tvrtki. Sada je preostao jedino CV Tomislava Matića.

Na pitanje može li reći nešto više o karijernim planovima Ante Ramljaka, Strukar je odgovorio da ne raspolaže tom informacijom.

Iako je viđen u Zagrebu, iako je bilo sastanaka i kontakata s bivšim poslovnim partnerom Matićem, ali i bivšom potpredsjednicom Martinom Dalić, Net.hr otkriva da je Ante Ramljak nastavio svoju karijeru u inozemstvu. Točno 27. ožujka ove godine, dakle, oko mjesec dana nakon ostavke u Agrokoru, aktivirao je svoju konzultantsku tvrtku u Češkoj, u Pragu. Naime, još u kolovozu 2015. godine Ramljak je u Češkoj registrirao tvrtku Expiria Finance, ali nije bila aktivna, a on ju je sada aktivirao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.