Krstičević: Pobjeda ima poseban značaj na obljetnicu Oluje

Vijesti 05. kol 201821:14 > 21:19
Ivo Čagalj /Pixsell

Slavodobitniku 303. Sinjske alke Josipu Čačiji koji dolazi iz redova Hrvatske ratne mornarice čestitali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, ističući da ta pobjeda ima poseban značaj upravo na 23. obljetnicu Oluje, veličanstvene operacije i krune pobjeda u Domovinskom ratu.

Hrvatska vojska dala je još jednog pobjednika i čast je trijumfirati na ovoj manifestaciji koja spaja tradiciju i podsjeća na višestoljetno junaštvo hrvatskih alkara”, rekao je Krstičević.

Desetniku Čačiji čestitali su i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov te zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, istaknuvši kako su ponosni što je ime hrvatskog vojnika upisano u povijest Sinjske alke.

Josip Čačija pripadnik je Hrvatske ratne mornarice, odnosno Bojne obalnog motrenja i obavješćivanja, a više puta sudjelovao je i u natjecanjima za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga i u drugim sportskim natjecanjima Oružanih snaga, priopćila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Ovogodišnji slavodobitnik član je Viteškog alkarskog društva Sinj od 2005., a na Sinjskoj alci debitirao je 2005., dok je 2010. prvi put bio kopljanik.

Alkarsko natjecanje kojim se slavi pobjeda nad osmanskim osvajačima u 18. stoljeću održano je pred brojnim gledateljima iz cijele Hrvatske te državnim vrhom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.