Davor Bernardić: "Glavu gore, nema krize u SDP-u"

Vijesti 25. ruj 201812:21 > 12:35
Podijeli:
Izvor: N1

Jutros je održano još jedno ročište u sporu između Ante Ramljaka i šefa SDP-a kojeg je bivši izvanredni povjerenik u Agrokoru tužio za povredu osobnosti. Ramljak nije bio na sudu, a Bernardić je prokomentirao ovu tužbu, ali i stanje u stranci.

“Ono što je smiješno, ali i tragično je da sam, od svih upletenih u aferu Agrokor, samo ja završio na sudu. Od svih koji su sve znali i lagali, od premijera Plenkovića, gospođe Dalić, Zdravka Marića, samo sam ja dobio tužbu. To pokazuje da je u zemlji korupcija na vrhuncu. Moramo se zapitati ima li ova zemlja snage, ima li ovaj narod snage razračunati se s korupcijom i kriminalom ili će oni koji govore istinu nastradati kad se otvori bilo kakvo pitanje kriminala. Iako me gospodin Ramljak tužio za povredu osobnosti, ja bih očekivao dame svaki radnik i radnica Agrokora tuži jer nisam govorio o kriminalu u Agrokoru iz kojeg su se isplaćivale plaće i Ramljaku i grupi Borg”, poručio je Bernardić.

VEZANE VIJESTI

Ponovio je svoju tvrdnju da su se protiv njega urotili interesi krupnog kapitala: “Cijeli pokušaj preuzimanja Agrokora je pokušaj inozemnog krupnog kapitala i interesnih skupina kojima je služila grupa Borg na čelu s Andrejem Plenkovićem”.

Uoči ovotjednog saborskog zasjedanja sastaje se i klub SDP-a. “To je regularna sjednica kluba, ako me pitate da li ćemo u veliku koaliciju kao što traži Hajdaš, ne, nećemo. Ako me pitate da li Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, koji je dobio podršku Peđe Grbina, dobro radi svoj posao – ne, ne radi”, rekao je Bernardić.

Komentirao je i glasine da je spreman izbaciti sve pobunjenike iz stranke koji se ne misle držati odluke Predsjedništva o predsjedniku kluba.

”Odluke središnjeg tijela stranke moraju poštivati svi članovi kluba i stranke. To je kao da me pitate postoje li u Hrvatskoj sankcije ako kršite zakone? Da, postoje? Svi prijedlozi koje sam iznio iza kojih smo zajedno stali su doneseni konsenzusom na Predsjedništvu stranke i sve odluke će se morati provesti”, rekao je Bernardić koji tvrdi da nema krize u stranci: “Nema krize, glavu gore i posvećeni smo rastu plaća, kako bi građani imali dostojanstven život i ne bi morali iseljavati”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.