Reno Sinovčić pokrenuo postupak nagodbe s USKOK-om

Vijesti 25. ruj 201812:55 > 12:55
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić u utorak je pokrenuo postupak nagodbe s Uskokom, uoči pripremnog ročišta za suđenje zbog optužbi da je nezakonito "zaradio" izvlačeći novac iz medijske kuće VOX i NK Zadra u predstečajnoj nagodbi, prvoj koja je zainteresirala i USKOK.

VEZANE VIJESTI

Izlazeći s ročišta u pratnji svoje nove odvjetnice Ivane Benički Ložnjak Sinovčić je potvrdio da će se pokušati sporazumjeti s optužbom. “Imamo neke svoje argumente i prijedloge. Utakmica se igra, u nogometnom žargonu”, kratko je kazao Sinovčić.

Uskokov tužitelj Krešimir Ostrogonac kazao je da im se “neposredno prije ročišta obratila obrana prvookrivljenika s prijdlogom radi pokretanje pregovora za sklapanje eventualnog sporazuma”.

“Ročište je odgođeno. Biti će obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. Ovisno o rezultatima pregovora bit će sklopljen sporazum ili neće biti sklopljen i ročište će biti nastavljeno”, kazao je Ostrogonac.

Dodao je da ostali okrivljenici nisu ponudili nagodbu, a i za njih će se pripremno ročište nastaviti također 19. listopada.

Optužnica u tzv. aferi Ribar potvrđena je u studenome prošle godine. Uskok u njoj, osim Sinovčića, tereti bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurlinu, njegovu nasljednicu Stoju Mučaji, poreznike Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irenu Anić te bivše direktore NK Zadra Novicu Erlića i Dalibora Zebića.

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.