MUP je dva puta obavijestio DORH o kompromitaciji istrage

Vijesti 03. lis 201811:32 > 11:32
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski MUP u utorak je odgovorio na pisanje Nacionala priopćenjem u kojemu stoji da su o nalazima istrage o odavanju informacija osumnjičenima u istragama još u lipnju 2011. godine obavijestili DORH.

“Izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo”, pisalo je u priopćenju koje su poslali nakon što je Nacional objavio da je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić 2011., dok je bio zamjenik ravnatelja policije, otkrivao detalje policijskih istraga osumnjičenima. 

VEZANE VIJESTI

N1 televizija MUP-u je postavila pitanje kako je moguće da su DORH obavijestili o tome u lipnju, a dokument koji je Nacional objavio nastao je u srpnju te godine. 

Odgovor MUP-a prenosimo u cijelosti:

“Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje.

Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju”, stoji u odgovoru MUP-a na upit N1 televizije. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.