'Svašta se može čuti sa saborske govornice'

Vijesti 19. stu 201812:21 > 12:55
N1

Novi ispad Željka Glasnovića u Saboru izazvao je niz reakcija.

‘Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentirate. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način’, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirajući današnji ispad zastupnika Željka Glasnovića.

 Više pogledajte u videu:

Glasnović je, podsjetimo, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvdrio da nam državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990., da nam cijele institucije vode bivši komunisti.

‘Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu’, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

Reagirao je u Saboru SDP-ov Bojan Glavašević.

‘Ja se zalažem za slobodu govora, ali s jedne strane ne razumijem zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa dan nakon što smo imali obljetnicu Vukovara’, rekao je Glavašević i dobio opomenu jer je zloupotrijebio poslovnik.

Replicirao mu je i sam Glasnović. ‘Ja nisam vrijeđao pojedince nego jednu propalu doktrinu, mentalni sklop’, kazao je Glasnović i također dobio opomenu jer je zloupotrijebio povredu poslovnika.

Glasnovićeve uvrede komentirao je  Glavašević i na Twitteru.

Na Glasnovićeva bulažnjenja nitko ne reagira – donekle opravdano. Ali s druge strane, nazvati medije “moralnim tifusarima” a Hrvatsku, koju bi trebao predstavljati, vrijeđati na sva usta usred Sabora – ako je i od čovjeka koji ne može reći da nije neonacist, previše je’, napisao je Glavašević..