Optužnica protiv liječnika zbog nesavjesnog liječenja

Vijesti 22. stu 201811:20 > 11:22
Pixabay

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg dubrovačkog liječnika kojega sumnjiče za nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom iz nehaja, za što mu prijeti zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 53-godišnjaka tereti da je kao liječnik specijalist urologije u dubrovačkoj bolnici 8. prosinca 2015. obavio operativni zahvat tada 51-godišnje pacijentice, prilikom čega je došlo do ozljede tankog crijeva.

“Kao liječnik zadužen za tu pacijenticu do 14. prosinca 2015. nije radio nikakvu dijagnostičku obradu, iako je već trećeg postoperativnog dana došlo do infekcije rane uz izlazak zamućenog smrdljivog sadržaja i iako upozoravan da je pacijentica slabo, da odbija hranu i da se žali kako joj zadah smrdi po fekalijama”, izvijestilo je tužiteljstvo.

Zbog neadekvatnog i neodgovarajućeg praćenja postoperativnog tijeka liječenja pogoršalo se zdravlje pacijentice koja je u konačnici, unatoč svim mjerama poduzetog liječenja, 2. siječnja 2016. preminula.

Optužnica je nakon istrage podignuta pred Općinskim sudom u Dubrovniku.