Bulj poziva ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije na ostavku

Vijesti 14. sij 201916:09 > 16:10
N1

Mostov zastupnik Miro Bulj pozvao je u ponedjeljak u ime Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Splitsko-dalmatinskoj županiji ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica da podnese ostavku.

Petric je u razgovoru za Hinu upozorio da u toj županiji u sljedećih šest godina sto liječnika odlazi u mirovinu, a Bulj smatra kako se radi o još jednom pokušaju Petrica da očuva svoju poziciju i zaštiti župana Blaženka Bobana koji se svrstao na njegovu stranu.

Bulj poručuje kako je sramotno što Petric misli da se od vlastite nesposobnosti može ograditi prebacivanjem odgovornosti na specijalizante i mlade specijaliste, te ga pita što je konkretno učinio za poboljšanje zdravstvene zaštite koja je u toj županiji na najnižoj razini.

“U studenom prošle godine je raspisan natječaj za pet specijalizacija iz obiteljske medicine, pristiglo je 16 valjanih prijava, dok se na natječaj iz svibnja 2017.g. na deset ponuđenih mjesta za specijalizaciju iz obiteljske medicine javilo 55 kandidata. Ne vidim da se istinski borite za ostanak mladih liječnika u našoj županiji”, optužuje Bulj ravnatelja.

Također poručuje Petricu da podnesete ostavku, ako je kod njega došlo do zamora, nedostatka vizije i nemogućnosti prepoznavanja potreba mladih liječnika i građana.

“Prepustite mjesto onome tko će odgovorno i stručno upravljati Domom zdravlja, tko će na izazove zdravstvenog sustava odgovarati konkretnim rješenjima, a ne političkim porukama usmjerenim na to da od sebe i župana Bobana otkloni svaku odgovornost“, kaže Bulj u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.