"Do kraja trećeg mjeseca iznijedrit ćemo neka rješenja oko novog ZKP-a"

Vijesti 06. velj 201915:27 > 15:39
ilustaracija

Slučaj bivšeg šefa krim policije Željka Dlačkog za kojim traga policija te slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji će biti pušten na slobodu jer je istekao zakonski rok u kojemu je mogla biti donesena pravomoćna presuda u srijedu je komentirao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

VEZANE VIJESTI

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni. Imali smo i slučaj Zdravka Mamića koji također nije bio na izricanju presude pa je pobjegao u BiH. Tu je islučaj Daruvarac.

“Takvih situacija imamo nekoliko u zadnje vrijeme i mi smo u izmjenama Zakona o kaznenom postupku i raspravit ćemo o eventualnim novim alatima. Posebno bi važno bilo i s nekim susjednim državama sjesti za stol kako bi smo takve stvari spriječili. Izanalizirat ćemo ovakve stvari. Do kraja trećeg mjeseca iznijedrit ćemo neka rješenja. Imamo dobar tim i svatko će iz svog kuta moći dati doprinos”, rekao je Bošnjaković.

Supruga saborskog zastupnika Željka Lackovića dobila je još jednu presudu protiv Podravskog liste. Bošnjaković je nedavno rekao da situacija, kada su u pitanju tužbe protiv medija, nije toliko loša.

“To što ste rekli još nije pravomoćna presuda pa o tom postupku neću. Podaci za 2015., 2016. i 2017. u kaznenim postupcima vezanim za klevetu kažu da su bila podignuta 132 optužna akta. 22 je završilo protiv novinara. Meni je žao da nisam danas mogao biti na tribini HND-a, bili su predstavnici Ministarstva. Mi smo spremni sjesti i razgovarati”, kazao je Bošnjaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram