Sud naložio Fini dostavu podataka o obavezama Uljanika

Vijesti 28. velj 201912:12 > 12:14
N1

Trgovački sud u Pazinu u četvrtak je naložio Financijskoj agenciji (Fini) da najkasnije do ročišta o predloženom otvaranju stečaja Uljanik Brodogradilišta d.d. zakazanog za 29. ožujka dostavi najnovije podatke o neizvršenim osnovama za plaćanje te tvrtke.

Sudska odluka uslijedila je nakon rješenja od 29. siječnja kojim je bio pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom te zakazano ročište na kojem bi se o tome trebali izjasniti zastupnici te tvrtke, predlagatelj Fina i imenovani privremeni stečajni upravitelj Loris Rak.

Prema prijedlogu Fine za otvaranje stečajnog postupka navodi se da s 21. siječnjem ove godine Uljanik ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 75,8 milijuna kuna.

U prijedlogu Fine navodi se i kako Uljanik, prema podacima koje im je dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), ima 1400 zaposlenika te ima dvadesetak računa i oročen novac u nekoliko komercijalnih banaka te da, osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini te tvrtke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram