Jedan od najvećih chefova u povijesti hrvatske gastronomije, Andrej Barbieri, široj javnosti poznat po gostovanju u gastro emisijama, preminuo je u subotu u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci.
Andrej Barbieri preminuo u 50. godini života nakon dugogodišnjih zdravstvenih tegoba.
Vrlo mlad je otišao u Italiju gdje se školovao, a potom vodio brojne restorane u toj zemlji, ali i drugdje na Mediteranu. Vodio je vrhunske restorane u Egiptu, Grčkoj, Španjolskoj i, naravno, u Hrvatskoj.
Od domaćih restorana vodio je ‘Tramerku’ i ‘Skalinadu’ u Voloskom, ‘Bevandu’ u Opatiji, ‘Conca D’oro’ u Rijeci, te bistro ‘Barbieri’s’ u Zagrebu.
Barbierija je šira javnost u Hrvatskoj upoznala u popularnom kulinarskom showu ‘MasterChef’, u kojem je bio član žirija.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram