Gabrijela Žalac: "Ništa ne očekujem, neka DORH i policija rade svoj posao"

Vijesti 13. ožu 201910:14 > 10:21
N1

Ministrica Gabrijela Žalac ispred Vlade je komentirala što očekuje od DORH-a u slučaju prometne nesreće u kojoj je sudjelovala.

Na pitanje očekuje li da će Državno odvjetništvo protiv nje podignuti optužnicu, ministrica Gabrijela Žalac kazala je da nema nikakva očekivanja. 

“Ništa ne očekujem, neka DORH i policija rade svoj posao. Meni je najbitnije da je dijete dobro, da je curica došla kući.

Na komentar novinara kako je djeviojčica bolje te je puštena na kućnu njegu, izjavila je “sve znam puno prije nego što mislite”.

Na upit o krunici koju joj je poklonila u bolnici, ministrica Žalac je odgovorila “pa, hvala Bogu dragome”.

Ministrica je u subotu imala prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena desetogodišnja djevojčica. Ministrica pritom nije imala važeću vozačku dozvolu zbog čega je premijeru podnijela ostaku koju on, međutim, nije prihvatio.

‘Napravila niz prekršaja’

Gostujući u Dnevniku N1 Televizije, prometni stručnjak Željko Marušić u subotu je kazao da je ministrica napravila niz prometnih prekršaja.

“Vozač je dužan poštovati temeljni članak Zakona o sigurnosti prometa na cestama – članak 51, stavak 1. Vozač je dužan brzinu kretanja vozila prilagoditi s osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, te stanju vozila i tereta kako bi se moglo pravodobno u svakoj situaciji zaustaviti.

“Ovdje je vozačica prekršila, u tom najvažnijem članku, niz odredbi; nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila, jer to vozilo, primjerice, nema autonomno kočenje”, kaže Marušić i dodaje:

“Kad krenete u vožnju, prvo morate biti sigurni da imate važeće dokumente i onda prilagoditi vožnju propisima i uvjetima. Ovdje je napravljeno, rekao bih, niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovake se stvari ne smiju događati.”

Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao:

“To je loša poruka, ovdje je uslijedio niz teških i najtežih prometnih prekršaja. Apeliram na sve da to ne rade”, zaključuje prometni stručnjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram