Ministrica Žalac dostavila ugovor o najmu skupocjenog Mercedesa

Vijesti 20. ožu 201922:49 > 22:53
Davor Javorovic/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac dostavila je Večernjem listu ugovor o najmu Mercedesa Benz E klase 220D koji je fotografiran u dvorištu njene obiteljske kuće, a koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici.

Kako stoji Ugovor je sklopljen između Star Renta Cara iz Šibenika, čiji je vlasnik Josip Stojanović, i majke ministrice Žalac Vinke Ivanković, piše Večernji list.

VEZANA VIJEST

Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme i to od 18. siječnja 2019. godine do 31. siječnja 2020. godine s tim da se može raskinuti u svako vrijeme uz otkazni rok od 15 dana. Prema članku 4. Ugovora najmoprimac je dužan podmirivati mjesečni iznos najamnine najkasnije do 5. u mjesecu, za naredni mjesec, u iznosu od 903,01 euro.

Ako pak najmoprimac zakasni s plaćanjem svojih obveza, i to samo jedne rate, najmodavac je ovlašten odmah preuzeti vozilo u svoj posjed. Isto tako najmoprimac je dužan za cijelo vrijeme trajanja Ugovora o svom trošku održavati vozilo u urednom i čistom stanju te odgovara za bilo kakvu štetu.

Prema ugovoru najmoprimac je obvezan podmirivati i druge različite troškove poput garažiranja, promjene guma, cestarina, troškova HRT-a, ZAMP-a…. Obvezuje se i automobil servisirati isključivo kod ovlaštenog servisera ili će mu u suprotnom automobil biti oduzet.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.