Fakultet političkih znanosti protiv počasnog doktorata Milanu Bandiću

Vijesti 28. ožu 201911:08 > 11:14
Luka Stanzl/PIXSELL

Fakultet političkih znanosti na izvanrednoj sjednici fakultetskog vijeća izglasao je protivljenje počasnom doktoratu gradonačelniku Milanu Bandiću koji je na ovom fakultetu diplomirao.

Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija.

Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu, stoji u zaključku Vijeća FPZG-a koji prenosi Srednja.hr.

Ovime se FPZG pridružuje Filozofskom, PMF-u, Pravnom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu, čija su vijeća već donijela ovakve zaključke. Trećina članova Vijeća Muzičke akademije još je krajem prošloga tjedna podnijela zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice i trenutačno se čeka odluka o terminu te sjednice.

VEZANE VIJESTI

Na današnjoj sjednici Vijeća FPZG-a nije prisustvovala bivša dekanica u dva mandata Lidija Kos Stanišić, sada pomoćnica rektora za interno komuniciranje i sveučilišne medije. Osim toga, Kos Stanišić je ujedno i članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.