Vrkić stabilno, bit će podvrgnut kardiokirurškom operativnom zahvatu

Vijesti 16. tra 201915:08 > 15:10
PIXSELL/Davor Javorovic

Stabilno je zdravstveno stanje osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je u ponedjeljak ponovno hospitaliziran na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkog KBC-a, iz kojega kažu kako će on ipak ovih dana biti podvrgnut kardiokirurškom liječenju i operaciji.

Voditelj Zavoda Zorin Makarović izjavio je novinarima da je gradonačelnik hospitaliziran zbog bolova u prsnom košu, ali su nalazi pokazali “da se ne radi o novom srčanom udaru”. 

VEZANA VIJEST

Koronarografija je pokazala kako postoje nova suženja na srčanim arterijama te će biti nužno kardiokirurško liječenje i operacija, ali je gradonačelnikovo stanje trenutno stabilno i dobro se osjeća, rekao je Makarović i najavio kako će se operacija obaviti “ovih dana”.

Dogradonačelnik Boris Piližota gradonačelniku je, u ime svih djelatnika Gradske uprave, izrazio podršku i poželio što brži oporavak te povratak na radno mjesto.

Istaknuo je kako Gradska uprava do tada funkcionira redovno sa svim aktivnostima i poslovima koji su u njezinoj nadležnosti kao jedinice lokalne samouprave.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić hospitaliziran je na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkog KBC-a i 13. prosinca prošle godine, kada su mu nakon obavljenog pregleda te koronarografije krvih žila ugrađeni stentovi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.