Jandroković u Okučanima: Bljesak je velika pobjeda hrvatske vojske i policije

Vijesti 01. svi 201911:03 > 11:25
Izvor: N1

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Okučanima se pridružio proslavi obljenice VRO Bljesak.

“Bljesak je bio briljantna velika pobjeda hrvatske vojske i policije. Bila je jasan znak da je propao plan o stvaranju velike Srbije i utrla je put još jednoj briljantnoj pobjedi, akciji Oluja. Danas se sjećamo svih koji su sudjelovali u operaciji Bljesak, i posebno se sjećamo onih koji su dali život za domovinu”, rekao je Gordan Jandroković.

Na pitanje o srpskim žrvama koje su stradale u akciji Bljesak, predsjednik Sabora kaže kao se sjećamo svakoga tko je stradao u ratnim zbivanjima, ali “mi obilježavamo pobjedu hrvatske vojske”.

“Hrvatski teritorij je bio okupiran od srpske vojske i to je danas u središtu”, podsjetio je Jandroković.

Na pitanje je li u redu da HDZ koristi Okučane kako bi promovirao kandidate za europske izbore, Jandroković kaže kako su oni, pa i Karlo Ressler, kao i svi drugi građani, došli podsjetiti se vojne pobjede i svih onih koji su stradali.  

VEZANA VIJEST

“Karlo Ressler je savjetnik predsjednika Vlade i kao svi drugi je došao iskazati poštovanje. Ne vidim što je sporno i zašto uopće postavljate to pitanje”, rekao je Jandroković dodajući kako HDZ uvijek obilježava ovu obljetnicu te da bi bilo dobro kada bi se i druge stranke ugledale na njih. 

Komentirao je i stanje na tržištu rada.

“Postoje oni koji dobro žive i rade. Naravno da je zadaća države stvarati što kvalitetnije okruženje”, rekao je.

Što se tiče sukoba ministra rada Marka Pavića sa sidnikatima zbog referendumske inicijative ’67 je previše’, Jandroković kaže kako ministar nikoga nije napadao nego je argumentirano objasnio zašto je mirovinska reforma nužna. Govoreći o spotu koji je pušten nakon organiziranja referednumske inicijative, Jandroković kaže kako njime Ministarstvo rada objašnjava da neće svi raditi do 67. godine, te da se jasno kaže da se reforma odnosi na one koji će u mirovinu 2033. 

“Sve su to podaci kojima inicijativa 67 manipulira.Važno je da znamo sve činjenice i iz tog se razloga išlo s tim videom. Ne radi se ovdje o obračunu ni s kim, samo se iznose činjenice”, kaže Jadndroković, a na optužbe sidikata da su informacije koje Vlada dijeli lažne odgovara tek: “Odlučit će građani.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram