GI „Srđ je naš“ pozvala na raskidanje ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal

Vijesti 12. svi 201914:15 > 14:17
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Građanska inicijativa „Srđ je naš“ (SJN) pozvala je u nedjelju na raskid ugovora o koncesiji nad tvrđavom Imperijal ponad Dubrovnika, sklopljenu između Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj Golf.

Raskid ugovora nazvala je ‘jedinim zakonitim i za građane bezbolnim rješenjem’, ustvrdivši kako se raskid sam aktivira činjenicom što ugovorna obveza o turističkoj namjeni nije ugrađena u urbanistički plan uređenja (UPU) projekta Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem na Srđu.

Time za građane Dubrovnika, priopćili su iz GI SJN, prestaje važiti obveza izgradnje ceste od vidikovca do tvrđave, koja je potrebna za funkcioniranje golf resorta, a ‘koju je za Razvoj golf novcem građana koji se procjenjuje na 60 milijuna kuna ugovorila tadašnja gradonačelnica Dubravka Šuica’.

Ujedno su optužili dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića za izbjegavanje odgovornosti te podsjetili kako je baš lokalni HDZ u dubrovačkom gradskom vijeću podržao formiranje koalicije „Dubrovački dogovor“ te izglasavanje UPU-a za Srđ.

„Franković izbjegavanjem konstatiranja da je Ugovor o koncesiji stvarno raskinut održava na životu obvezu financiranja izgradnje nove ceste kao i obvezu premještanja odašiljača s tvrđave o trošku građana, što je sve suprotno odluci Gradskog vijeća po kojoj Grad Dubrovnik i javne tvrtke u njegovom vlasništvu neće platiti ni kune za infrastrukturu projekta golfa na Srđu“, ističu iz GI SJN.

Tvrde, uz ostalo, i da Franković time postupa suprotno zaključcima Gradskog vijeća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.