Palfi odgovorila Bunjcu: Mandat u Saboru me ne zanima

Vijesti 05. lip 201917:56 > 18:01
N1

Potpredsjednica Živog zida, Vladimira Palfi, gostovala je u Newsroomu gdje je, između ostalog, odgovorila na optužbe Branimira Bunjca, da ona drži sve konce u stranci.

Jeste li vi strah i trepet u Živom zidu i osoba koja vuče sve glavne konce u stranci, kao što su rekli Pernar i Bunjac?

VEZANE VIJESTI

Ja nemam nikakav utjecaj na njihove govore. Naša stranačka politika kreira se 90 posto vremena njihovim saborskim govorima. Mi nemamo nikakav utjecaj na to kako bi oni trebali govoriti. Imamo puno povjerenje u svoje saborske zastupnike i oni taj posao dobro odrađuju. Moj posao je bio organizacija konferencija i sastanaka.

Vi ne odlučujete i o imenima na listi?

Ja sam dala svoj prijedlog, isto kao i svi ostali. Onda je predsjednik stranke na kraju sastavio optimalnu listu i predložio je na glasanje i ona je jednoglasno izglasana.

Je li za takvu listu glasao i Bunjac?

Bunjac je glasao za tu listu, taj zapisnik još postoji. Jednako kako smo na tom sastanku rekli da se zastupnici izmjenjuju. Njegova je ideja bila da glavni odbor uopće ne bi trebao ići u Europski parlament, nego da ostanemo ovdje.

Kad je došlo do njegovog preokreta?

Nakon izbora ujutro u 6 je Bunjac poslao poruku preko Vibera i rekao da želi ići u Parlament. Pernar mu je rekao da to nije dobra ideja, jer bi otišao iz Sabora kao moja zamjena, a onda bih ja išla u Sabor, a ja to nisam htjela, mene to ne zanima. Tisuću puta sam mu rekla da je mandat njegov i da svoj posao radi odlično. Molili smo ga da ne radi to, da ne forsira da ide u Parlament, jer bi onda nakon toga Sinčić, moj muž, Pernar i ja bili u Saboru, a smatrali smo da je to pogubno za stranku. Ja sam Bunjca nakon sastanka nazvala i molila da predsjednika stranke ne stavlja u pat poziciju i da poštuje dogovor.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.