Domaći i strani studenti zajedno na putu prema Europi

Vijesti 10. tra 201518:30 > 18:31
N1/Screenshot

Danas su u Zagrebu gostovali Studenti fakulteta Sciences Po Paris kao i brojni studenti sveučilišta s cijelog Balkana kako bi sudjelovali na zajedničkoj konferenciji. Glavni cilj je bolje razumijevanje rada Europske unije, proces njezinog proširenja na zemlje jugoistočne Europe te promicanje multikulturalizma.

Mladi i dobro raspoloženi studenti na konferenciji su razmjenjivali ideje i stvarali prijateljstva. Svi se slažu da je ovo jedno vrijedno iskustvo jer su dobili priliku upoznati Zagreb, a prije njega i Beograd.

U diskusijama su rješavali problematiku vezanu uz euroskepticizam, ali osim toga studenti s jednog od najprestižnijih sveučilišta političkih znanosti imaju priliku izravno upoznati jedan drugačiji mentalitet.

”Imala sam priliku upoznati djevojke iz Makedonije i Crne Gore. Ne slažu se u mnogočemu, pogotovo oko rata, politike i napretka u borbi protiv korupcije”, rekla je studentica s pariškog fakulteta.

Unatoč ponekom suprotstavljenom mišljenju ovakve diskusije u kojima se promiču tolerancija i razumijevanje otklonit će probleme bez obzira na pripadnost pojedinoj zajednici.