"Marić je preduhitrio trenutak u kojemu bi možda bio smijenjen"

Vijesti 15. srp 201921:54 > 16. srp 2019 09:42
N1

Iako Vlada pokušava reći da je ovo uz znanje premijera, odnosno da je ta ostavka najavljena, ona možda jest u tom smislu bila dio nečega što je premijer znao, no teško da je ovakav način bio dogovoren i da je ovo koordinirano s Vladom, smatra Ivica Relković, politički analitičar.

“Mislim da hrvatska javnost već poznaje jedan trenutak kada je Vlada bila zbunjena, sjećamo se gospodina Strmote, ovo je puno više ličilo na to nego na koordiniranu dogovorenu akciju, jer pored vas sjede ministri, pored vas sjedi netko drugi, vi u tom trenutku medijima objavljujete svoju ostavku. Mislim da takav oblik dogovorenog istupa ne bi bio u dogovorenom aranžmanu, onako kako se do sada u takvim situacijama ponašao Andrej Plenković. Bio bi ministar uz njega, vjerojatno bi mu zahvalio na dosadašnjem radu i vjerojatno bi rekao da je to dio jednog političkog procesa u kojem ministar sada ide biti saborski zastupnik”, tvrdi Ivica Relković.

“Ovdje se”, kaže, “iskočilo iz tog obrasca i ne vidimo da se iskočilo tako da bi to bio dogovor, ali da je teret kako izvršiti rekonstrukciju Vlade, a da to ne bude rezultat pritiska javnosti, pritiska nekih drugih stranaka, taj se teret slaže. Mi ćemo vidjeti kako će završiti to što će se onda i zvati rekonstrukcija, hoće li i neki drugi ministri odstupiti na ovakav način pa će se znati što imamo kao rekonstrukciju ili će ostali doći do trenutka kada Andrej Plenković kao premijer objavljuje koja je to rekonstrukcija.”

“Budući da je najavljena rekonstrukcija, budući da ju mi očekujemo u danima, a ne u tjednima, ostavka je iznenađujuća, jer nisu ovi medijski napisi trajali dva i pol dana pa je nekome treći dan toga bilo dosta, znači ovo je trajalo i ako je znanje da se ide u rekonstrukciju, sad je samo pitanje i svake osobe za sebe je li i Goran Marić nezadovoljan nekim situacijama, što se na njemu zapravo i vidi pa je preduhitrio trenutak da bude možda smijenjen zajedno s drugima”, rekao je Relković HRT-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža TwitterFacebook | Instagram.