Milanović Plenkoviću: Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke

Vijesti 01. kol 201918:56 > 19:05
N1

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković današnjim je izjavama na konferenciji za novinare uspio izazvati reakciju čak dvojice predsjedničkih kandidata.

Prvo je prozvao Miroslava Škoru zbog javljanja putem društvenih mreža i vrlo brzo dobio odgovor, a osvrnuo se i na Zorana Milanovića kazavši da je njegova Vlada Hrvatsku zadužila za 71 milijardu kuna. I Milanovićev odgovor ubrzo je stigao na Facebooku. 

VEZANE VIJESTI

 “Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu. Da se zna: u 4 godine HDZ-a od 2007.-2011., baš kada je štićenik Plenković instaliran u Hrvatski sabor, Hrvatska je zadužena za ukupno 102 milijarde kuna. Ne 70, nego 102 milijarde! Deficit proračuna je narastao na 25 milijardi kuna! 3,5 milijarde EURA.

Javni dug je bio prešao 65% BDP-a. Moja hrvatska Vlada je u borbi za spas od pošasti zvane HDZ, preokrenula taj grozni trend, pokrenula ekonomski rast od cca 2,4% (toliki je i danas), smanjila (reformama i rastom povjerenja financijskog tržišta) kamatu na javni dug s golemih 7% na povijesno najnižih 3,2%, ostvarila prvi primarni suficit državnog proračuna (znam da gnjavim, ali ugrubo: saldo prije plaćanja kamata na državni dug).

Mediji i oporba najurili su skoro polovicu stabilne i vjerodostojne Vlade, a Plenković popuje. Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se!

P.S. Na mišljenje ima pravo svatko. Na činjenice nitko. HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći””, napisao je Milanović. 

 N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.