Milanović sam odlučio gdje će se i kako proslaviti Oluja

Vijesti 14. tra 201512:15 > 12:16
Izvor: EPA

Premijer Zoran Milanović, odnosno Vlada, odlučili su, po svemu sudeći, imati zadnju riječ oko načina obilježavanja 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Vlada je, kako je neslužbeno potvrđeno, u proceduru uputila odluku prema kojoj će se proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza obilježiti tradicionalno u Kninu, ali i zatim navečer u Zagrebu, i to velikim vojnim mimohodom.

U Uredu predsjednice nisu skrivali nezadovoljstvo zbog te Vladine odluke.

“Predsjednica se ne slaže s odlukom da se proslava Oluje održi isti dan, niti je ta odluka donešena u dogovoru s njom. Štoviše, nitko se s predsjednicom kao vrhovnom zapovjednicom, niti s Glavnim stožerom nije ni konzultirao oko toga.

Ovo je dokaz kako Vlada još jednom siluje proceduru kao u slučaju preseljenja u Visoku ulicu. To je odraz njihove arogancije”, poručili su jučer s Pantovčaka.

Inače, ova odluka Vlade na tragu je ranijih najava premijera Milanovića koji se zalagao za to da se 20. godišnjica oslobođenja velikog dijela hrvatskog teritorija proslavi u Kninu, a nakon toga istoga dana, ali puno grandioznije, u Zagrebu. Nakon prošlotjedne sjednice Vijeća za obranu Milanović je, podsjetimo, novinarima i izjavio da je s predsjednicom Grabar-Kitarović dogovoreno da će proslava akcije Oluja imati dvije manifestacije – u Kninu i Zagrebu, piše Jutarnji list.