MVEP o navodima slovenskog ministarstva oko graničnog spora Slovenije i RH

Vijesti 16. kol 201920:48 > 20:58
Izvor: Ilustracija

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oglasilo se o navodima Ministarstva vanjskih poslova Slovenija o graničnom sporu sa Sloveniju, a koje se referiralo na gostovanje ministra Gordana Grlića Radmana u programu N1 televizije.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je u petak na intervju hrvatskog ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana za N1 u kojemu je početkom tjedna govorio o svom neformalnom susretu sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom ovog ljeta prilikom njegova odmora u Hrvatskoj, odbacivši njegove navode vezane na interpretaciju arbitraže.

Reagirajući kritički na izjave novog hrvatskog ministra Gorana Grlića Radmana, osobito one vezane na arbitražu o granici, slovensko je ministarstvo u izjavi navelo da je u njima hrvatski ministar iznio više neistina koje Slovenija odlučno odbacuje

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske ne želi ulaziti u kontraproduktivne medijske rasprave odgovarajući na današnje (16. kolovoza 2019.) priopćenje Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije o otvorenom graničnom pitanju.

Republika Hrvatska ostaje spremna na dijalog i vjeruje kako priopćenjima nije potrebno podizati napetosti, već upravo suprotno, kako je kroz miran i staložen razgovor moguće doći do obostrano prihvatljivog rješenja ovog pitanja, u duhu višestoljetne dobrosusjedske tradicije između Hrvatske i Slovenije”, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.